מתחילים באורז: בסיר מתאים (כזה שיוכל להכיל את כל המרכיבים בסופו של התהליך) מטגנים את האורז במעט שמן זית מעל להבה בינונית. מוסיפים מלח. מערבבים קלות, כדי שלא יישרף, וכשהאורז חם למגע (אחרי כדקה או שתיים) מוסיפים את המים הרותחים. מכסים, מנמיכים את האש למינימום, מתאפקים ולא פותחים במשך חצי שעה. לאחר שהנחנו לאורז להתבשל ניגשים לעדשים: מניחים אותן במסננת, בוררים אבנים ושאר לכלוכים ושוטפים היטב במים קרים. מעבירים את העדשים לסיר קטן מלא מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן מתרככות. בשום פנים ואופן לא מוסיפים מלח לעדשים, שכן המלח מונע מקטניות להתרכך. את המלח נוסיף בסוף. כשהעדשים והאורז על האש, עוברים לבצל: חותכים אותו גס, מעבירים למחבת עם מעט שמן זית ומטגנים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות לפחות. חשוב לא לחמם את השמן לפני הוספת הבצל – אם מאפשרים לשניהם להתחמם ביחד, הבצל שמיטגן לאיטו מוציא את כל המתיקות הנהדרת שמתחבאת בו. כאשר הבצל שקוף, ריחני ומתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה או שתיים. כשהאורז מוכן מניחים בין המכסה לסיר מגבת נקייה שתספוג את שאריות הלחות, וממתינים 10 דקות. מסננים היטב את העדשים, ממליחים מעט, ויחד עם הבצל המטוגן מצרפים לאורז. מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, טועמים שוב ומתקנים תיבול.