1 מחממים תנור ל-60 מעלות (לצורך התפחה בלבד).
2 מערבבים היטב את החומרים היבשים למעט המלח.
3 מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא קצת דביק, זה בסדר).
4 נותנים לבצק לנוח 10 דקות, כדי שהשמרים יתחילו לעבוד.
מתכונים ללביבות
מתכונים לסופגניות
כל המתכונים לחנוכה
5 מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
6 מכדררים בידיים רטובות 12-14 כדורים מהבצק ומועכים לעובי של כ-3 ס"מ (רצוי להכין את הסופגניות קצת יותר קטנות מהסופגניות הרגילות שנמכרות בחנויות).
7 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הסופגניות ומעבירים להתפחה של כחצי שעה בתנור החם.
8 מחממים שמן לטיגון עמוק ומעבירים פנימה את הסופגניות בזהירות – כמה סופגניות בודדות בכל פעם.
9 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל הסופגניות.
10 ממתינים רבע שעה, מזריקים ריבה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
המתכון באדיבות רשת לודנס אקספרס הטבעונית.