המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את השעועית ללילה בהרבה מים. 2 מסננים ושוטפים את השעועית ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שפע של מים, בצל אחד, עלה דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה או עד שהשעועית רכה (אפשר לבשל בסיר לחץ, לקיצור הזמן). לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא 3 שומרים כוס וחצי ממי הבישול ואת היתר מסננים. מעבירים את השעועית לתבנית או סיר שיכול להיכנס לתנור. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מרסקים במעבד מזון את הבצל שנותר, הגזר והסלרי בפולסים לפירורים דקים. מעבירים את התכולה למחבת חמה עם שמן זית, ובלי לשטוף את קערת מעבד המזון מרסקים בו את העגבניות. 6 מאדים את ירקות השורש 5 דקות או עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים שום, פלפל חריף, אורגנו, פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים בכף עץ. מתחילים בהשריה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל7 מוסיפים את העגבניות שקצצנו, מתבלים בשפע מלח ופלפל ומאדים את הנוזלים. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו מהשעועית ומבשלים רבע שעה לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול (הוא צריך להיות עז). 8 יוצקים את הרוטב על השעועית המבושלת ואופים במשך שעה, או עד שהשעועית אדומה מרוב שהיא ספוגה ברוטב. אפשר להאט את התהליך ולהעמיק עוד יותר את הטעם על ידי אפייה בחום נמוך יותר במשך שעתיים. 9 מחלקים לקופסאות ושומרים במקרר עד שבוע, או במקפיא עד חודשיים. מגישים חם על אורז, עם פטרוזיליה קצוצה מעל. |