1 מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים כדקה, תוך כדי בחישה.
2 מכינים את הרוטב: מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר רחב, שיכול להכיל את כל הפלפלים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.
3 יוצקים מחצית מכמות הרוטב לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים נספגים באורז ובעדשים. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה.
4 ממלאים את הפלפלים במלית עד כשלושה רבעים מגובהם. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז והעדשים מוכנים.