מאז שהטפיוקה הופיעה בחיינו, פודינג טפיוקה הוא ללא ספק הקינוח המועדף עליי אחרי ארוחה בשרית כבדה. מכמה סיבות – זהו קינוח פרווה בלי פשרות, הוא קליל ומרענן ולא מתוק מדי ומכביד. בנוסף, הוא מאוד קל ומהיר להכנה. אפשר להכין אותו מראש, ואפילו לעטר, להניח במגש, וכשמגיע זמנו להיות מוגש אל השולחן - פשוט שולפים אותו מהקירור ומגישים מיד.
גרגירי טפיוקה הם למעשה חומר עמילני ללא טעם המגיע בגרגירים קטנים המכונים "פניני טפיוקה". לקינוח הבא מתאימים הגרגירים הקטנטנים (כ-2 מ"מ קוטר), אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק, במכולות השונות וגם בבתי טבע, בחנויות מתמחות בציוד וחומר גלם לאפייה ובישול וגם בחנויות של מזון מהמזרח.
גרגירי הטפיוקה תופחים מאוד במהלך ההכנה ולכן דרושה כמות קטנה יחסית של גרגירים להכנה של מספר מנות. את הגרגירים הנותרים ניתן לאחסן עד לשימוש הבא. כמו כן, דרושה לגרגירים כמות גדולה של נוזלים כדי לתפוח ולהתרכך. השידוך הכי מוצלח לטפיוקה הוא חלב או מי קוקוס כיוון שאז מתקבל קינוח בטעם עז ומרענן של קוקוס, אך ניתן לבשל את הטפיוקה גם בנוזלים אחרים כמו חלב רגיל או חלב סויה. במקרה כזה חשוב להעשיר את התערובת בתמציות טעם כגון תמצית שקדים, וניל וכד'.
את הקינוח נהוג להגיש בליווי פירות טריים כמו תותים, מנגו, קיווי, אננס או כל פרי רך אחר. הפעם בחרתי להגיש אותו עם רוטב פירות יער ועם קצפת קוקוס, כולם על טהרת הפרווה. שימו לב שלהכנת קצפת קוקוס דרושה היערכות מראש ויש לצנן את פחית קרם הקוקוס לפחות לילה מראש במקרר.
המצרכים (8 מנות):לפודינג:
לרוטב:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:
טפיוקה. מהרו להצטייד בשקית כזו | צילום:
חן שוקרון, mako אוכל
1 מכינים את הפודינג: משרים את גרגרי הטפיוקה בחלב הקוקוס בסיר בינוני כ-30 דקות, עד שהגרגרים תופחים מעט. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על הלהבה הקטנה ביותר. מנמיכים את הלהבה לעוצמה החלשה ביותר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאוד ופניני הטפיוקה תפוחים ושקופים. המרקם של הפודינג יישאר נוזלי ויתייצב מאוחר יותר בקירור. >> מתכונים לפסח 2 מוסיפים פנימה את תמצית או מחית הווניל ומערבבים היטב. מעבירים לכלי נוח למזיגה ויוצקים לכוסות הגשה שך 90 מ"ל כל אחת עד ל-3/4 מגובהן. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהפודינג מתייצב. 3 מכינים את רוטב פירות היער: בסיר קטן מביאים לרתיחה את פירות היער, מים וסוכר. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש. טוחנים את הרוטב למחית בעזרת בלנדר מוט, ומצננים. תכלס, היינו אוכלים את זה אפילו ככה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מכינים את קצפת הקוקוס: פותחים את פחית קרם הקוקוס הצוננת מבלי לנער את תוכנה, ומוציאים לקערה את החלק הלבן והמוצק, ללא הנוזלים. מוסיפים את אבקת הסוכר ובעזרת מטרפה ידנית (אין צורך במיקסר) טורפים קלות לקבלת מרקם סמיך ורך דמוי קצפת. 5 מעטרים: מניחים על הפודינג שבכוסות כפית או שתיים של רוטב פירות יער. מניחים מעל כפית גדושה של קצפת קוקוס ומעטרים במעט פירות יער. שומרים בקירור עד ההגשה. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |