פלאפל ביתי פריךהם טעימים בכל יום, אבל ביום העצמאות אין כיף גדול מהם: כדורים שזופים ופריכים שמלאים בכל טוב. את העיסה אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולטגן ממש לפני ההגשה, ואם אתם רוצים יותר כדורים - תגדילו כמויות
צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה
|
שימו לב שגרגירי החומוס לא עוברים בכלל בישול, אלא רק השרייה. אל דאגה, בדיוק ככה מכינים פלאפל. הם מתבשלים היטב במהלך הטיגון בזכות הסודה לשתייה והטחינה שלהם. המצרכים :ל 30-40 כדורים:
אופן ההכנה:1 משרים את גרגרי החומוס 12-24 שעות (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת). 2 טוחנים את כל החומרים למעט המים בבלנדמעבד מזון. מוסיפים בהדרגה מים, עד שנוצרת מחית חלקה ואחידה. 3 יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם מזהיבים. 4 מעבירים את כדורי הפלאלפ המוכנים מהסיר למסננת, נפטרים מעודפי שמן ומגישים מיד. הערות חשובות: * כמות הכדורים מספיקה ל-5 מנות מכובדות, אפשר להכפיל כמויות לפי הצורך. * מומלץ להכין הכל על השולחן מראש: פיתות, טחינה, סלט ואז לגשת למלאכת הטיגון, כך שהכדורים יוצאים מהשמן חמים ופריכים מיד לשולחן המוכן. * ההכנה לוקחת ממש כמה דקות, אבל יש להיערך יום לפני ולהשרות גרגירי חומוס . לא ניתן להשתמש בחומוס מוכן מקופסה וגם לא מחומוס קפוא. * אפשר להכין את העיסה, לשטח בשקית זיפ ולשמור במקרר עד יומיים או במקפיא מספר שבועות. כשרוצים לטגן מפשירים כשעה על השיש. המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. |