המצרכים (24 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק. 3 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר או חצי שעה במקפיא. 4 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה של מעדן תות שדה. מפזרים מעל אגוזים. 5 חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים. 6 מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 7 אופים כ-25 דקות, או עד שהרוגלך משחימים. שומרים בכלי אטום. הערות: * כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. על מנת למנוע את זה קררו את הבצק היטב וקמחו את המשטח. * יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים. * אפשר להשתמש במעדן פרי ללא תוספת סוכר גם בטעמים אחרים: דובדבנים, דומדמניות, תאנים. * אפשר להשתמש בסוגי אגוזים אחרים לפני הטעם, או להשמיט אותם מהמתכון. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי |