1 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תפוחי האדמה בשלמותם 45-50 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהתנור ומעלים את חומו ל-200 מעלות.
2 יוצרים בסכין צורה של פלוס על חלקו העליון של כל תפוד ופותחים אותו מעט. לחלופין אפשר לחצות את תפוחי האדמה לרוחב ולקבל 8 "סירות".
3 מוציאים בזהירות את תוכנם של תפוחי האדמה ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את החמאה, השמנת החמוצה והתבלינים ומועכים-מערבבים הכל ביחד עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה.
4 מחזירים את תערובת תפוחי האדמה אל תוך הקליפות הריקות, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.
* כדאי להגיש עם עירית או בצל ירוק קצוץ מעל, וסלט בצד.