מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
אורז וממולאים

צ'יפס

מתכון לצ'יפס פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. הדרך הנכונה להכין את התוספת הפופולארית

|mako אוכל| פורסם17:57
צ'יפס 1 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • תפוחי אדמה מזן שתוכו צהוב וקליפתו אדומה
  • שמן לטיגון
  • מלח

אופן ההכנה:

1משתדלים לבחור תפוחי אדמה מלבניים ככל האפשר. קולפים את תפוחי האדמה ואם רוצים, עוזרים להם לקבל צורה קצת יותר מלבנית (ראו בתמונה). חותכים לפרוסות בעובי בינוני וכל פרוסה לאצבעות.

2מעבירים את הצ'יפס לקערה עם מים קרים. תוספת קוביות קרח תתקבל בברכה. בשלב הזה אפשר לעצור ולהעביר את הקערה למקרר לכמה שעות.

3מוציאים את הצ'יפס מהמים ומייבשים היטב. כדאי להשתמש במגבת נקייה ולא בנייר, שעלול להתפורר.

4מחממים שמן לטיגון עמוק (לפחות 5 ס"מ) ומחממים על להבה בינונית (בצי'פסר או עם מדחום – 120 מעלות). חימום השמן לוקח הרבה פחות זמן ממה שנראה, לכן חשוב לבדוק אותו כבר אחרי דקה-שתיים. איך בודקים? מכניסים צ'יפ אחד לשמן. הוא אמור לשקוע וסביבו בועות עדינות. אם השמן חם מדי, מורידים לכמה רגעים מהאש או מוסיפים שמן קר.

5מבשלים בשמן מספר דקות. מוציאים אחד ודוקרים בעזרת מזלג. תפוח האדמה צריך להיות רך לגמרי ועדיין בהיר לחלוטין - וזה לוקח בין 8 ל-12 דקות.

6מוציאים את הצ'יפס מן השמן לקערה רחבה או תבנית. בשלב זה אין צורך בנייר סופג או בטפטוף רציני של השמן. מניחים לקירור לטמפרטורת החדר. גם בנקודה זו אפשר לעצור, לכסות, ולהמשיך אחרי מספר שעות.

7מחממים שוב את השמן לחום גבוה (180 מעלות). כדי לבדוק – הכניסו אחד לשמן. הבעבוע צריך להיות חזק והצ'יפס צריך לצוף תוך מספר שניות.

8מטגנים במשך מספר דקות. מוציאים כשהצ'יפס מגיעים לצבע זהוב-שחום שאתם אוהבים.

9מוציאים את הצ'יפס ומניחים לשמן לטפטף. מעבירים למספר שניות למסננת מרופדת בנייר סופג, זורים מלח ומגישים מיד.

• כדאי לטגן את הצ'יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

• במקום לקלף אפשר לקרצף היטב את תפוחי האדמה, לחתוך עם הקליפה ולקבל צ'יפס "כפריים" יותר ועם מעט יותר סיבים תזונתיים.

• אפשר לתבל גם במעט פלפל שחור גרוס או פפריקה חריפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il