1 מכינים ציר עוף: מסדרים בסיר את השורשים, תפוחי האדמה, הפטרוזיליה והשמיר. מניחים עליהם את הכרעיים ולבסוף את הגזר והבצל, ומפזרים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מכסים הכל במים, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי. טועמים וממליחים לפי הצורך.
2 מכינים תערובת בשר לקציצות: מערבבים בקערה את העוף הטחון, הפטרוזיליה והבצל המגורר. ממלחים ומפלפלים, מערבבים שוב ומניחים בצד לחצי שעה על מנת למצות את הטעמים.
3 מכינים את הכרובית: משרים את פרחי הכרובית בקערה עם חומץ ומים כ-10 דקות. מסננים ושוטפים. מבשלים את הכרובית במים עד שהיא מתחילה להתרכך ומסננים.
4 מרכיבים את המנה: מגלגלים את תערובת העוף לקבבונים, עוטפים אותם משני הצדדים בפרחי כרובית ומהדקים היטב. שומרים את יתרת פרחי הכרובית להמשך.
5 שמים את הקמח והביצים הטרופות בשתי צלחות נפרדות. טובלים את הקציצות בקמח ואחר כך בביצה, ומטגנים קלות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
6 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, ומטגנים את הבצל הקצוץ ואת מה שנשאר מפרחי הכרובית עד להשחמה קלה. מסדרים את הקציצות ומוסיפים את נוזלי הציר (בלי הירקות), עד שהם מכסים את הקציצות.
7 מביאים לרתיחה ומוסיפים טרגון, פלפל שחור וכורכום. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-15 דקות. טועמים וממליחים לפי הצורך. מגישים עם אורז או פירה.
* ניתן להוסיף לתערובת העוף תפוח אדמה מגורד, שייתן לקציצה תחושה רכה יותר.
* מומלץ להגיש עם סלט עגבניות חריף: מקלפים שתי עגבניות וחותכים לקוביות. מוסיפים 5 שיני שום כתושות. מטגנים 4 פלפלים חריפים, קולפים וחותכים לרצועות. מערבבים הכל ומתבלים במלח ושמן זית.
מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים