מורידים את הקצה העליון של הדלעות ערמונים ומרוקנים את הגרעינים בכפית.מסדרים בפיירקס מזליפים בכל אחד שמן זית ובוזקים מלח ופלפל (עדיף מלח גס) מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. לוקח לזה זמן להיות מוכן אחרי 20 דקת בודקים אם נשאר שמן זית בדלורית או שהוא נספג. הדלעת סופגת נוזלים אז כשהשמן זית נספג למלא רבע מהחלל של הדלעת מים רותחים ולהכניס שוב לתנור. יודעים שזה מוכן כאשר אפשר להכניס מזלג בקלות פנימה.
שורפים את החצילים על הגז מניחים בקופסא סוגרים אותה עם מגבת מלמעלה ומניחים לחצילים להתקרר - החצילים יגירו נוזלים - לשמור אותם!
מוציאים את בשר החצילים וטועמים אותו לראות שאין חציל אחד מריר שיהרוס לנו את כל העבודה. טוחנים את החציל מוסיפים לאט לאט את הנוזלים שהחציל הגיר עד שנהיה מחית אחידה. מוסיפים מלח (עדיף גס) פלפל שחור פלפל חריף שמן זית גרידת לימון וגרידת תפוז. הקרם חציל צריך להיות פיקנטי ומעט חמצמץ לאזן את המתיקות של הדלעת ערמונים והטחינה.
טוחנים הכל יחד ושמוכן ממלאים את הדלעת ערמונים בוצקים טחינה גולמית מעל ואם נשארו נוזלים של החציל להוסיף לפיירקס בין הדלעות ומחזירים לתנור לגריל בחום נמוך עד שהטחינה נהיית קראנצית.
בתיאבון