אורז צבעוני, חגיגי ועשירזעפרן, פיסטוקים, חמוציות ושמיר הופכים את המאכל הכי בסיסי שיש לחגיגה של צבעים וטעמים. כמה זמן זה לוקח? פחות משעה. ומה עוד? הוא חתיך הורס וגם טבעוני. כן, אנחנו זוכרים שזה בסך הכל אורז, אבל איזה אורז פגז
מיכל אפשטיין
| mako אוכל
| פורסם 06/03/16 11:19
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. 2 בזמן שהאורז מתבשל מערבבים את הזעפרן במים הרותחים. 3 כשהאורז מוכן מעבירים מחצית ממנו לסיר אחר, ומוזגים עליו את נוזל הזעפרן הצהוב. מכסים את שני הסירים ל-10 דקות. 4 הרכבה: מוציאים את האורז הלבן (הלא צבוע) לקערה גדולה. מוסיפים את החמוציות, עשבי התיבול והפיסטוקים ומערבבים. מפרידים בעדינות בעזרת מזלג את האורז הצבוע צהוב, מעבירים לקערת האורז הלבן ומערבבים בזהירות. מגישים את האורז הצבעוני עם עוד פיסטוקים מעל. >> בשבוע שעבר הכנו תבשיל חיטה וסלק עם טריק>> ומה חדש על המדפים השבוע? |