1 מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את האורז תוך כדי בחישה מתמדת. מנמיכים את הלהבה עד לרמה של בעבוע עדין. ממשיכים בבישול עד שרוב המים מתאדים (10-20 דקות), ומערבבים כל 5 דקות (מוודאים שהאורז לא נדבק לתחתית הסיר).
2 מוסיפים את החמאה, החלב והסוכר וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד תוך כדי ערבוב כ-50 דקות, עד שהאורז מגיע למרקם הרצוי. מחלקים ל-3 מנות.
3 הרכבת המנה: מפזרים את שאר מרכיבי המנה על האורז: בצד אחד תותים ובננה, בצד שני מטבעות שוקולד מריר, במרכז המנה גרנולה ומעל הכל קוקוס קלוי וקינמון (או כל סדר אחר שתבחרו).
4 מגישים וזוללים.
הערות:
* אם לא אוכלים את המנה מיד, מכסים אותה בניילון נצמד (כדי שלא ייווצר קרום) ומאחסנים במקרר עד 4 ימים. כשרוצים לאכול מחממים את האורז בקערה עמוקה במיקרו כ-40 שניות, מוסיפים שמנת אם רוצים, ומערבבים היטב.
* יש להקפיד לבשל את האורז ברתיחה עדינה מאוד, כדי שהאורז לא יישבר ולא ידבק לתחתית הסיר.
* הערבוב צריך להיעשות בכף ולא במטרפה, כדי לשמור על צורתו של האורז ולא לשבור אותו.
כמיטב המסורת, גם השנה יוגש בקבוצת בנדיקט לאורך חודש פברואר תפריט ארוחות בוקר חובק עולם. תמצאו בו ארוחות בוקר מיוון, טורקיה, צרפת, ספרד, אינדונזיה ודרום ארצות הברית, המושתתות על פרשנות לחומר גלם או למנה מהמדינה ממנה היא מגיעה. הסוטלאץ' הטורקי מוגש בסניפי בנדיקט בגרסה עכשווית עם בננות ותותים פרוסים, גרנולה, מטבעות שוקולד מריר וקוקוס קלוי.