1 מתחילים עם הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את ההודו הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר, עד שהוא הופך מגושים לבנים לפירורים שחומים. מוסיפים את השום (והגזר, אם רוצים).
2 לאחר שהבשר מאבד את הנוזלים מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל מתחיל לבעבע. מוסיפים את הפטרוזיליה ומים רותחים, מערבבים שוב, מוסיפים את החומוס ומתבלים.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר וסמיך. מקפידים על ערבוב כל עשר דקות.
4 בינתיים מכינים את האורז: מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים מלח ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
5 יוצקים את הרוטב מעל האורז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.