המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 פורסים את החצילים על תבנית עם נייר סופג וממליחים במלח גס. מחכים רבע שעה, מסירים את המלח וסופגים את החצילים בנייר הסופג.
2 מכניסים את פרוסות החצילים לתנור על גבי נייר אפייה ואופים בחום בינוני עד שהם מתרככים וקצת משחימים.
3 בינתיים מטגנים את הבצלים בשמן ומוסיפים מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כורכום וכמון לפי הטעם, ואת שיני השום הכתושות.
4 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומועכים בכף עץ עד שהבשר משחים ומתפורר. מכסים ל-5 דקות.
5 מוסיפים רסק עגבניות עם הממתיק, רבע כוס מים ואת העגבניות הטריות קצוצות. מתקנים תיבול, מכסים ומאדים 20 דקות.
6 משמנים תבנית פיירקס בתרסיס שמן. בונים שכבת חצילים עליה שכבת בשר ו-50 גרם גבינה. חוזרים על הפעולה שנית.
7 אופים בתנור בחום בינוני 30 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* נועה דורון-סנדלון היא דיאטנית ברשת סטודיו C הוד השרון
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בפעם הקודמת הכנו ערימת חצילים וגבינות דיאטטית |