1 מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למי ברז זורמים. מניחים לו להתייבש במסננת.
2 מוזגים לתוך סיר את השמן ומוסיפים את הגזר המגורר.
3 מניחים את הסיר על להבת גז רחבה, אש בינונית-גבוהה, ומאדים את הגזר תוך ערבוב בכף עץ עד שצבעו נהפך כתום זרחני, קצותיו מתחילים להזהיב ושמן הזית מקבל את צבעו הכתום.
4 מוסיפים את האורז, וממשיכים לערבב על אש גבוהה עד שהאורז מתלהט אך לא מתחיל להיחרך.
5 מוסיפים מים (בטמפרטורת החדר או רותחים) עד כיסוי, לא יותר, ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר ללהבת הגז החלשה ביותר שבכיריים, אש הכי קטנה, מכסים במכסה, ומניחים לסיר כ-45 דקות.
6 פותחים מכסה, ומוודאים בעזרת מזלג שתחתית הסיר לא רטובה ומימית. רצוי שתיווצר מעט הדבקה לסיר.
7 מכסים את פתחו של הסיר במגבת, מעליה מניחים את המכסה, ומניחים למגבת לספוג את האדים במשך 10 דקות.
8 קוצצים את כל העלים הירוקים דק דק, ומוסיפים לסיר.
9 מוסיפים את שמן הזית, זרעי העגבניות ורוטב הסויה, ומערבבים בעזרת מזלג. אוכלים מיד או בטמפרטורת החדר.