הכנת סלט האורז: 1 בישול אורז בסמטי- על כוס אורז בסמטי מוסיפים כוס וחצי מים רותחים וחצי כפית מלח. יש לבשל על אש נמוכה למשך 20 דקות בסיר מכוסה. מחכים עד לספיגת הנוזלים, עד שיוצא אורז אחד- אחד. מצננים אותו ברשת מסננת ונותנים לו להתקרר. 2. בישול אורז בר ואורז פרא יחד- שליש כוס של שניהם מעורבבים יחדיו, עם 2 כוסות מים רותחים, למשך חצי שעה בסיר מכוסה, על אש בינונית עד לריכוך של האורז. 3. מערבבים יחד את כל סוגי האורז, מוסיפים כף שמן זית, מיץ לימון סחוט (חצי לימון), מקל סלרי קצוץ דק, גזר קצוץ דק, חופן בצל ירוק קצוץ דק, חצי כפית סומק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. 4. כדי להוסיף חריפות יש לקלות פלפל ירוק חריף בתנור, ומוסיפים לסלט לפי הטעם. 5. מערבבים את כל מרכיבי רוטב הברבוניות, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
הכנת הברבוניות: 1 מנקים את הברבוניות היטב מקשקשים, מפלטים אותן ומוציאים את האידרה ביד. 2. מצפים את הברבוניות בתערובת של קמח ופלפל שחור על צלחת. 3. מטגנים את הברבוניות בשמן רותח (לא טיגון עמוק). 4. מכניסים לתנור חם רצועות גזר מרוחות בשמן זית לצורך קלייה, שמשמשות כמצע לברבוניות.
אופן ההגשה: מניחים סלט אורז בנדיבות על הצלחת, את האורז מקשטים בענף רוזמרין ופלפל צ'ילי אדום . בצידו של סלט האורז, מניחים את רצועות הגזר הקלויות ועליהן שמים את הברבוניות ויוצקים מעט רוטב עליהן.