1 מטגנים את הבצל 5 דקות בסיר עם בסיס רחב, עד שהוא נהיה שקוף.
2 מוסיפים את השמפיניון והפורצ'יני החתוכות ומטגנים 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.
4 מוזגים את היין הלבן ובוחשים כל הזמן, עד שהוא מתאדה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מוזגים את ציר הירקות בהדרגה, וממשיכים לבחוש עד לקבלת מרקם של אורז מבושל "אל דנטה" ( לא רך מדי). זה לוקח כ-20 דקות.
6 נותנים לנוזלים של המרק להתאדות (עדיין, תוך כדי בחישה), ומיד מוסיפים את הפרמזן המגורד.
7 מכבים את האש ונותנים לריזוטו לשבת כמה דקות בסיר.
8 מוסיפים את החמאה ומערבבים.
9 הגשה: מניחים מהריזוטו בצלחת, עליו מפזרים את רצועות הפרמזן, מקשטים בפטרוזיליה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)
אנרגיה | 339 קלוריות |
חלבונים | 14 גרם |
פחמימות | 22 גרם |
שומנים | 18 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה