בסיר קטן מחממים יחד את המרק עם היין. בסיר טפלון גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הדלעת החתוכה לקוביות ואת האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים כוס אחת של תערובת המרק והיין, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים ומוסיפים את המרק, כוס בכל פעם, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. התהליך הזה ארוך ולעתים נמשך כחצי שעה. מוסיפים את רוטב הפסטו, העגבניות והארוגולה. מתקבל אורז במרקם קטיפתי ורך. מגישים חם.