1 מכסים תחתית של סיר שמתאים לבישול אורז בשמן. מחממים על אש נמוכה.
2 מוסיפים את האורז ומטגנים קלות.
3 מוסיפים 2 כפיות מלח ורבע כפית פלפל לבן ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
4 מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. אפשר להמתין רבע שעה שיתקרר, לא חובה.
5 קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עד שצבעם משתנה לזהוב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן 3-4 דקות, לקרמול.
6 מכינים את העדשים: מבשלים את העדשים במים רותחים עם כפית מלח עד לריכוך (זה לוקח 10-15 דקות). מסננים.
7 הרכבת המג’דרה: מעבירים את האורז, הבצל המטוגן והעדשים לסיר רחב או קערה. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
הערות:
** אפשר להוסיף כפית כמון.
** את הסוכר מוסיפים רק אחרי שהבצל מזהיב.
** למה מכינים כל מרכיב בנפרד? כדי שהאורז ישמור על צבעו הלבן היפה.
המתכון פורסם לראשונה ב-mako גרין.