1 שמים את האורז בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי בישול בלבד (10 דקות מרתיחת המים).
2 חותכים את הראשים של העגבניות, ומוציאים את הליבות בזהירות.
3 קוצצים פטרוזיליה וכוסברה, וחותכים את האווז המעושן לקוביות. את הצנוברים קולים קלות על המחבת עם טיפה שמן.
4 מערבבים בקערה את האורז המבושל למחצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, הצנוברים והאווז המעושן. מתבלים במלח ופלפל.
5 מחממים בסיר מעט שמן זית, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום והסלרי, ואחר כך את התוכן שהוצאנו מהעגבניות. מתבלים שוב, מביאים לרתיחה וממלאים מים עד רבע מגובה הסיר. מביאים שוב לרתיחה.
6 ממלאים את העגבניות באורז (לא דוחסים!), וסוגרים עם כיפות העגבנייה. מניחים בסיר ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.