1 במחבת עם שליש מכמות החמאה. מטגנים את הבצל כ-5 דקות ותוך כדי מוסיפים את היין, 1/4 כפית פלפל שחור וכפית מלח. מסננים את הרוטב שהתקבל, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
2 מעמידים שני סירים על הגז. אחד עם 4 כוסות מים, חצי כפית מלח וחתיכת קליפת פרמזן. במקביל בסיר השני שמים שליש נוסף מהחמאה ביחד עם הריזוטו. מערבבים ומוסיפים בהדרגה מצקת של המים מהסיר השני. כאשר נגמרת כמות המים בסיר עם קליפת הפרמז'ן (אותה לא מוסיפים!), מוסיפים את רוטב היין לסיר ושלושת רבעי מכמות הפרמזן וממשיכים לערבב על אש בינונית כחצי שעה.
3 במחבת חדשה ממיסים את יתרת החמאה, מכניסים את עלי התרד ולכ-2 דקות ברגע שהעלים מתרככים מוציאים החוצה לצלחת. סוחטים את עלי התרד וקוצצים אותם דק ביחד עם גבינת המסקרפונה. מוסיפים 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס. מורחים את הבלילה שהתקבלה על כל צלחת ההגשה.
4 לאותה מחבת מכניסים את הפטריות, מתבלים ב-1/4 כפית פלפל שחור ו-1/4 כפית מלח. מערבבים במשך 5 דקות, מוציאים את הפטריות לצלחת נפרדת.
5 הרכבת המנה: על צלחת ההגשה עם התרד והמסקרפונה מסדרים מחצית מכמות הריזוטו. על האורז מפזרים את הפטריות ומעליהן מניחים באופן טבעי ופראי שכבה נוספת של הריזוטו שנותר. מעל השכבה ההררית מפזרים את יתרת הפרמזן המגורד. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים