סינייה של אורז וירקותמנה מופלאה ויפהפייה שגם נותנת כבוד לירקות, גם טעימה בטירוף וגם מזינה ועושה טוב לגוף ולנפש. כמו שלייזה פאנלים אומרת: יפה להגיש בשבתות ובחגים, או סתם למשפוחה ביום רגיל
חגית ביליה
| ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
| פורסם 25/01/23 07:15
צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן
|
המצרכים (4 מנות):
לרוטב טחינה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 נערבב את שני סוגי האורז עם 31/2 כוסות מים. נוסיף את התבלינים ו-3 כפות משמן הזית, נערבב ונביא לרתיחה. נכסה את הסיר ונבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות. נכבה ונשאיר מכוסה לפחות 20 דקות. 2 נחמם תנור ל-200 מעלות. נרפד תבנית בנייר אפייה. >> עוד מתכונים של לייזה פאנלים 3 נסדר בתבנית את פרחי הכרובית, העגבניות והשומר, נזליף עליהם שמן זית ונפזר מלח גס. נאפה כ-30 דקות להזהבה. 4 נערבב את חומרי רוטב הטחינה לקבלת מרקם די דליל. נטעם ונתקן תיבול. 5 נאחד את היופי הזה, האורז משני הסוגים בבסיס, עליו הירקות, זילוף של שמן זית ורוטב הטחינה - ושולחים לתנור ל-10 דקות. נוציא לשולחן, נפזר עשבי תיבול וצנוברים - ויאללה כפות וליהנות. שדרוגים ושינויים: • מי שלא אוהב את הטעם האניסי, יוותר על השומר ולא יפזר את הטרגון בהגשה. • במקום שומר או בנוסף לו, אפשר להוסיף פרוסות חציל. |