1 בודקים שלא שכחנו להשרות את החיטה במים. כשהיא שרתה במים 12 שעות וכבר התרככה, מתחילים בהכנת המילוי: מזהיבים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הכבש הטחון ומועכים במזלג כדי שהבשר יתפורר וייטגן היטב. 2. מסננים את החיטה מנוזלי ההשריה. מוסיפים אותה למחבת יחד עם כל יתר חומרי המילוי. מבשלים אגב ערבוב עוד חמש דקות. מסירים מאש. 3. מרוקנים את הקישואים והחצילים. מרוקנים את הפלפלים מזרעים אבל משאירים להם את ה"כובע" מחובר. קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה. 4. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי. 5. מחממים את השמן בסיר ברזל גדול וכבד שיוכל להיכנס לתנור. מזהיבים בו את נתחי האוסו בוקו היטב. מוציאים בכף מחוררת. 6. מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומזהיבים היטב. מסדרים מעל את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס. 7. מניחים מעל את הבשר, ומעל את הירקות הממולאים. ממליחים ומפלפלים ויוצקים יין ומרק כך שיגיעו כמעט עד מעל הממולאים. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מים רותחים. 8. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות ל-12 שעות.