המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 שמים את האורז בסיר או קערה המתאימים למיקרו. מוסיפים כוס מים רותחים ומלח, סוגרים ומפעילים ל-6 דקות בלבד. מוציאים ופותחים בזהירות (האורז צריך להיות חצי מוכן). 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הבצל במחבת טפלון עם כף השמן, רק עד שהוא מתרכך. 3 מערבבים בסיר גדול את רסק העגבניות, 4 כוסות מים, העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל, הקטשופ והצ'ילי. מביאים לרתיחה. 4 מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון עם האורז החצי מוכן, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, שתי מצקות מהרוטב שבסיר ומלח ופלפל (אפשר להוסיף גם שום ופפריקה, אם רוצים). 5 ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת עד ¾ גובה, מסדרים בתבנית אפייה גדולה ושופכים את הרוטב מהסיר במצקת כך שכל הפלפלים יירטבו. 6 אופים בתנור שחומם מראש כשעה. בזמן האפייה אוספים מדי פעם נוזלים מהתבנית ומרטיבים את המילוי של הפלפלים. * בכל חצי פלפל ממולא יש 95 קלוריות. מנה משביעה לאדם היא שלושה חצאים - כלומר 285 קלוריות בלבד.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות עוף ב-161 קלוריות למנה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |