1 העוף: מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ומניחים בפנים את נתחי חזה העוף למשך 2-3 שעות.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את חזה העוף בתבנית אפייה וצולים 12-15 דקות.
3 המג'דרה: מטגנים בצל עד להזהבה. במקביל מרתיחים בסיר נפרד את העדשים בכוס מים למשך רבע שעה. מסננים ומוסיפים לסיר של הבצל.
4 מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים וכפית מלח.
5 מניחים לרתוח עד שגובה המים מגיע לגובה האורז. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עוד 15 דקות.
6 תבשיל הירקות: חותכים את העגבניות לרבעים ומחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מכניסים אליו את העגבניות, ואחרי דקה את השום והפלפל החריף, קוביות הגמבה והקישוא.
7 מפזרים מלח, סוגרים את המחבת ומבשלים 15 עד 20 דקות.
8 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומחממים שמן במחבת נוספת.
9 מטגנים את החציל משני הצדדים, ומעבירים לנייר מגבת לספיגת השמן.
10 מוסיפים את החציל לתערובת הירקות, סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות.
11 מערבבים את מרכיבי הרוטב.
12 הרכבת המנה: מניחים על הצלחת את המג'דרה, עליה את נתחי העוף ובצד את תבשיל הירקות. ניתן לפזר את הרוטב על המג'דרה, או להגיש אותו בכלי בצד (הרוטב מתאים למג'דרה אבל גם לחזה העוף).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!