בסיר אורז חשמלי:
1 שמים את העדשים והמים בסיר האורז ומשרים למשך שעה. מוסיפים את האורז, המלח והכמון ומערבבים היטב. מפעילים את הסיר.
2 מטגנים את הבצלים במחבת רחבה עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
3 כשהאורז מוכן מערבבים פנימה את הבצלים עם השמן של הטיגון.
בסיר רגיל:
1 משרים את העדשים כ-40 דקות ב-4 כוסות מים.
2 מטגנים את הבצלים בסיר גדול עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה נוספת.
3 מוציאים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת. מקפידים להשאיר את השמן בסיר.
4 מעבירים את העדשים עם מי ההשריה לסיר שבו טיגנו את הבצל.
5 מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומביאים לרתיחה.
6 מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים כ-20 דקות. אחרי הבישול מחכים עוד 10 דקות עם מכסה.
7 מוסיפים את הבצל מהקערה ומערבבים.
* המתכון באדיבות הבלוג לחם עבודה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!