1 שוטפים את האורז היטב פעמיים.
2 מרתיחים 8 כוסות מים בסיר טפלון ומוסיפים את המלח.
3 מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית חצי בישול (כ-5 דקות), עד שהוא במרקם אל דנטה. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מסננים.
4 מחממים 2 כפות שמן בסיר שיכיל את כל כמות האורז (אפשר באותו סיר), וכשהשמן חם מפזרים מעט כורכום ומסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה.
5 שופכים את האורז על תפוחי האדמה. מוסיפים רבע כוס שמן בצורה אחידה על האורז, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 35-45 דקות.
6 מסירים את הסיר מהאש ומניחים לדקה מעל מגבת או מגבות נייר (זה יעזור לשחרר את תחתית הסיר).
7 משחררים מעט את הדפנות עם מרית או תרווד והופכים על צלחת הגשה.
* התמונה להמחשה בלבד
הפרק האחרון בסדרה "טהרן" בכיכובה של לירז צ'רכי ישודר מחר, שני, בכאן 11