בחשבחש הוא אחד מתבשילי האורז והבשר הטחון המוצלחים ביותר שיש, וזה של אהרוני ותמרה מתוך הספר שהוציאו לאחרונה בכלל מביא אותו לדרגת אומנות. מי שבעניין של מסורת יכול לוותר על קליפת הלימון, אבל האמת היא שחבל
ישראל ותמרה אהרוני
| "לבשל עם אהרוניס", הוצאת מודן
| פורסם 06/05/24 07:00
צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוטפים את האורז ומשרים אותו בקערה עם מים במשך שעה לפחות. מסננים. 2 מחממים את שמן הזית בסיר רחב וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, הכמון ופיסות הבשר עד שהבשר משחים יפה. ממליחים ומפלפלים מעט. 3 מוסיפים לסיר את כל הירוקים ואת קליפת הלימון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. 4 מוסיפים לסיר את האורז המסונן, כף וחצי מלח ועוד פלפל (הרבה פלפל) ומערבבים היטב. 5 יוצקים מים רותחים בכמות שתכסה את פני האורז ומבשלים על להבה גבוהה במשך 15-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שרוב הנוזלים מתאדים. 6 אוספים את האורז בעדינות עם כף גדולה מהשוליים למעין גבעה במרכז הסיר. מחדירים ידית עץ עד תחתית הסיר בכמה מקומות כך שייווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו מעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל. מכסים היטב ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך שעה. לבשל עם אהרוניס | תמרה וישראל אהרוני | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור>> עוד מתכונים מהספר של ישראל ותמרה אהרוני טיפ מהאהרוניס: * לגרסה טבעונית פשוט מוותרים על הבשר. אפשר להוסיף במקומו כוס גרגירי חומוס מבושלים. * אנחנו ממליצים להגיש את הבחש עם סלט עגבניות לצידו: עגבניות קצוצות מתובלות במיץ לימון, כוסברה, מלח ופלפל שחור, שהופך את המנה לרעננה יותר. |