שעועית ואורז כמו בגןאנחנו כבר מזמן לא זוכרים איזה אוכל הוגש לנו בגן, אי אז לפני 200 שנה, אבל גם אנחנו רק רואים אורז ושעועית ומיד מתמלאים בתחושה רכה וחמימה של ילדות. ישראל ותמרה אהרוני כאן בשביל לתת לחשק הזה מענה
ישראל ותמרה אהרוני
| "לבשל עם אהרוניס", הוצאת מודן
| פורסם 30/07/24 09:49
צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור
|
השילוב של אורז ושעועית נפוץ מאוד במטבחי המזרח התיכון, למרות פשטותו ואולי דווקא בזכותה. בקרב משפחות יהודיות היו אוכלים את המנה הזאת בעיקר בשישי בצהריים, על תקן מנה "קלה ומהירה" שמאפשרת להקדיש את רוב הזמן להכנת ארוחת השבת. היום המנה הזו פופולרית בגני הילדים ובצהרונים, ואצלנו בבית זה אחד המאכלים האהובים על נורי, שמבקש שנכין לו "אורז עם שעועית כמו בגן". המצרכים (8 מנות):
לאורז עם אטריות:
אופן ההכנה:1 מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ורחב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 4-3 דקות עד שהבצל מתרכך. 2 מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לסיר. מוסיפים גם את הפפריקה, רכז העגבניות, הסוכר, עלי הדפנה, המלח והפלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-2 דקות. מוסיפים מים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל השעועית ומביאים לרתיחה. 3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהשעועית רכה מאוד (אפשר גם להכניס לתנור בחום של 120 מעלות). 4 מכינים את האורז עם האטריות: מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את האטריות ומטגנים במשך 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהאטריות מזהיבות. 5 מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ויוצקים את המים הרותחים. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים כדי לוודא שיש מספיק מלח, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. 6 מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך כ-5 דקות נוספות. מגישים את האורז עם השעועית בצלחות עמוקות. לבשל עם אהרוניס | תמרה וישראל אהרוני | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור>> עוד מתכונים מהספר של ישראל ותמרה אהרוני טיפ מהאהרוניס: * קיצור דרך: משתמשים ב-800 גרם שעועית לבנה קפואה, וזמן הבישול מתקצר לכ-30 דקות. * מי שאוהב חריף יכול להוסיף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס. |