1 קוצצים דק את בצלי השאלוט ואת הסלרי לקוביות קטנות מאוד. מכניסים לסיר עמוק ביחד עם ההל, מוסיפים חצי מכמות החמאה ומבשלים עד שהבצלים הופכים שקופים ולא מוזהבים.
2 מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד. מוסיפים את היין הלבן ונותנים לו להתאדות. במקביל, בסיר אחר מבשלים את ציר הירקות. בעזרת מצקת מוזגים את הציר לסיר הריזוטו, כ-100 מ"ל בכל פעם. מערבבים. פעולת הוספת הציר צריכה להימשך כ-16-18 דקות. מורידים את הריזוטו מהאש, שמים בפנים את הגבינות ומלכדים אותו, מתבלים במלח ובפלפל.
3 בקערה נפרדת שמים את החמאה ואת הקפה ומלכדים אותם יחד עד לקבלת תערובת הומוגנית. בעזרת מברשת מורחים על הצלחת ומניחים את האורז באמצע הצלחת ובצורה מעגלית שופכים את האורז על הצלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים