1 שמים את חוטי הזעפרן ברבע כוס מים חמים, מערבבים ומניחים בצד.
2 מחממים את השמן בסיר רחב ומשחימים את העוף היטב מכל הצדדים. מטגנים כמות קטנה בכל פעם, כדי שהעוף יקבל השחמה טובה ולא אידוי. כשכל חלקי העוף זהובים מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם עד להשחמה מלאה. מוסיפים מים עד לכיסוי ואת כל התבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
3 מוציאים את העוף לצלחת ומסננים את הציר (נפטרים משאריות הבצל והתבלינים השלמים). שומרים בצד את הציר המסונן.
4 מעבירים את העוף לתבנית התנור, זולפים שמן זית ומכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי להשחמה בגריל (בערך 10 דקות).
5 שמים 6 כוסות מהציר בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז המסונן ואת כוס המים עם הזעפרן, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהמים נספגים באורז (כחצי שעה).
6 מניחים את העוף המושחם על האורז המוכן בתוך הסיר. לוקחים ריבוע של נייר אלומיניום, יוצרים ממנו קערית קטנים ומניחים במרכז הסיר. שמים בתוך קערת נייר האלומיניום ככף שמן זית או כל שמן אחר. מניחים 2 פחמים על הכיריים ומחכים עד שהגחלים אדומות. מניחים את הגחל במרכז הקערית של האלומיניום ומכסים את הסיר. בשלב הזה רואים את העשן שמתחיל למלא את הסיר. ממתינים כ-5 דקות ומוציאים את הגחל ואת הקערית בזהירות. הגחל נותן טעם מעושן ומפתיע למנה.
7 מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו מרק עגבניות פצצתי עם אורז
>> אילו אוזני המן הכי כדאי לקנות לפורים?