1 מחוררים את בטן החציל מלמטה ומרוקנים את תוכנה. אפשר לעשות זאת בעזרת כלי מיוחד לריקון תפוחים (תפוחן) או בזהירות בעזרת סכין וכף.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 ממלאים את החצילים בתערובת הבשר.
4 בסיר שטוח מסדרים את החצילים, מעליהם יוצקים את הנוזלים. מפזרים על החצילים את התבלינים ואת השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה.
5 מפזרים את הפטרוזיליה מעל החצילים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה