1 מרתיחים מים ושופכים על האורז העגול, משהים כעשר דקות מכוסה בניילון, מסננים.
2 מטגנים את הבצל ואת השומר הקצוצים בשמן זית עד שהם מזהיבים קלות.
3 כותשים את כל התבלינים במכתש ובעלי.
4 מערבבים את האורז החלוט עם הבשר הטחון, תערובת התבלינים שכתשתם, הבצל והשומר המוזהבים, עלי הפטרוזיליה, הפיסטוק הקלוי והצימוקים הקצוצים. מתבלים במלח ים גס לפי הטעם.
5 חותכים את מכסה הדלועים, מנקים בעזרת כף את כל הגרעינים והחוטים שבמרכזם וממלאים בתערובת המילוי שהכנתם. מכסים כל דלעת במכסה שלה. מניחים את כל הדלועים הממולאים בתבנית חרס ומציפים בציר עוף. אפשר ורצוי לדקור את הדלועים במזלג או בסכין דקה וחדה, כדי שהציר ייכנס לתוכם.
6 מטפטפים מעט שמן זית מעל כל דלעת ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות במשך כעשרים דקות. מכסים בנייר כסף ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. ממשיכים באפייה עוד כשעה עד שעה וחצי, או עד שהדלועים והאורז מוכנים. מגישים עם יוגורט מתקתק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!