1 שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים. לחלופין משרים את האורז למשך 4 שעות בקערה מלאה מים, ובתום ההשריה מסננים את האורז, שוטפים ומניחים בצד.
2 בסיר גדול מביאים 6 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים את המלח ואת האורז השטוף ומוסיפים למים הרותחים. מבשלים 9 דקות. בוחשים פעמיים כדי למנוע היווצרות גושים. בגמר הבישול מסננים את האורז במסננת גדולה ומניחים בצד.
3 מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את האורז המבושל לסיר החם.
4 מכסים את הסיר במגבת מטבח ועליה מכסה הסיר, אוספים את שולי המגבת כלפי מעלה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.
5 בתום הבישול מניחים את הסיר – עדיין מכוסה – על משטח המטבח לצינון, כ-10 דקות.
6 בכלי קטן טורפים את שלוש הביצים. מחממים במחבת רחבה וגדולה או בסיר טפלון גדול 3 כפות שמן ומטגנים את החביתה היטב מ-2 צדיה. מוציאים מהמחבת, מגלגלים לגליל וחותכים אותו לרצועות במרחקים שווים של כ-1/2 ס"מ. מניחים בצד.
7 באותה מחבת או באותו סיר מחממים את 2 כפות השמן הנותרות, מוסיפים את השום, הפלפל החריף והבצל, מטגנים כדקה ומוסיפים את הכרוב הסיני הקצוץ ל-3 דקות נוספות של טיגון. מוסיפים את האורז המבושל, את נבטי השעועית ואת הבצל הירוק.
8 בקערית נפרדת מערבבים את רוטב הסויה, המולסה והמרק ומוסיפים לסיר האורז. מערבבים קלות בתנועות קיפול עד שהרוטב מגיע לכל פינה.
9 מסירים מהאש ומגישים בצלחת הגשה מתאימה. מעטרים את צלחת ההגשה ברצועות החביתה, בעגבנייה הקצוצה, בבוטנים ובעלי כוסברה קצוצים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!