1 מסירים רצועות מקליפת החצילים לאורך, לקבלת אפקט זברה. נפטרים מהעוקץ וחוצים לאורך. עושים חתך לאורך כל חצי חציל (מצד הבשר) אבל בלי להגיע עד הסוף, כדי לקבל כיס שניתן יהיה למלא. מסירים פרוסונת קטנה מהחלק הקעור של כל חצי חציל כדי שניתן יהיה להעמיד אותו אחר כך באופן יציב בתבנית אפייה. ממליחים וממתינים חצי שעה. מנגבים במגבות נייר. 2. יוצקים רבע כוס שמן למחבת גדולה ומטגנים את חצאי החצילים עם צד הבשר (זה עם החריץ) כלפי מטה, עד להזהבה (כארבע דקות). 3. מוציאים את החצילים מהמחבת. מוסיפים שמן זית. מזהיבים בו את הבצל. מוסיפים שום ומערבבים עוד חצי דקה. 4. מוסיפים את הפלפלים ומעגבניות ומערבבים עוד שתי דקות. 5. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים עוד שתי דקות. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש. 6. מניחים את החצילים על הצד הקעור בתבנית אפייה. ממלאים את הכיסים בתערובת הירקות. שופכים מה שנשאר על החצילים עצמם. סוחטים מעל את הלימון. 7. יוצקים לתבנית את המים. מכסים ואופים 45 דקות בחום בינוני. מגישים בטמפרטורת החדר.