1 מטגנים את האורז במעט שמן, בערך דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים והמלח, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש הכי קטנה שיש ומבשלים 15 דקות, עד שכל המים מתאדים (מי שיש לו שיטות אחרות להכנת אורז מוזמן ללכת על פי שיטותיו). 2. בינתיים קוצצים את הפלפלים לקוביות בגודל ס"מ ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. 3. מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הפלפלים. מנמיכים את האש ומטגנים כחמש דקות. 4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים – מלח, פלפל, בזיליקום קצוץ, כוסברה טחונה, אבקת מרק עוף, תימין - תלוי מה יש בבית. 5. מוסיפים חצי כוס מים ומגבירים את האש מעט. 6. כשהמים מצטמצמים כמעט לחלוטין מערבבים במחצית הכוס הנותרת את כף הקמח ומוסיפים למחבת בהדרגה - זהירות לא להציף לחלוטין את המחבת, להוסיף רק עד שבסיס המחבת מתמלא מים. 7. כשהרוטב מסמיך יוצקים אותו מיד על האורז, ומגישים.