1 מרתיחים מים בקומקום וקוצצים את הירקות דק מאוד.
2 מחממים בסיר בינוני שלוש כפות שמן ומוסיפים הבצל. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתקרמל.
3 בינתיים כותשים במכתש ועלי (או קוצצים בסכין) את הפלפל, השום והרוזמרין.
4 מכניסים לסיר את הגזר, הסלרי, השקדים, הגרעינים, החמוציות, מה שכתשנו, מקל קינמון, עלי דפנה וכורכום ומטגנים הכל ביחד.
5 מוסיפים לסיר עוד כף שמן (בשביל שהאורז לא יידבק) ומכניסים את האורז פנימה. מערבבים טוב טוב חצי דקה עד דקה.
6 מוסיפים כמעט 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומחכים שירתח שוב.
7 סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 12-10 דקות, עד שבקושי רואים מים בתחתית (לא פותחים את הסיר לפני שעוברות 10 דקות).
8 סוגרים את סיר טוב טוב (אפשר להניח מגבת בין הסיר למכסה), ומחכים 10-15 דקות.