1 מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (אני משתמשת בסוטאז').
2 מטגנים את חלקי העוף עד שהם מזהיבים. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.
3 מכניסים למחברת את הבצל, הגמבה, השום והצ'וריסו. מתבלים בפלפל חריף (אני מעדיפה פלפל צ'ילי) ובחוטי זעפרן ומבשלים כמה דקות.
4 מוסיפים את העגבניות ומחזירים את העוף למחבת. שופכים ציר עוף עד שהכל מכוסה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים להתבשל 10 דקות על אש בינונית.
5 מוציאים (שוב) את העוף. מפזרים את האורז במחבת ומערבבים. נותנים לו להתבשל 10 דקות, ומחזירים את העוף.
6 מוסיפים אפונה (מי שאוהב ואוכל שרימפס, זה הזמן להכניס גם אותם). מערבבים ומשטחים במחבת.
7 מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, עד שהאורז מוכן (והשרימפס ורודים).
8 מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים מגבת ל-5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!