את האמת, יצא לכם פעם להכין אורז טעים ברמות של להתעלף - בלי לטגן בצל? אז האורז הזה, שמתבסס על מתכון של אבי לוי, הוא בדיוק כזה, מה שהופך אותו לקל ומהיר יותר מכל מנת אורז חגיגית אחרת - וזאת רק אחת הסיבות שאנחנו אוהבים אותו כל כך. הסיבה השנייה היא החמצמצות הנעימה והעוקצנית של הלימון הטרי, שמקיימת דיאלוג מקסים עם הלימון הכבוש (יש לכם? תמיד טוב שיהיה בבית), והשלישית - השילוב בין אורז למנגולד, שמתגלה ככיפי גם בביס וגם בחך. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שכל הגרגירים עטופים יפה בשמן. 2 מוסיפים את המלח והלימון הכבוש (או הלימונים הפרסיים) ומערבבים. 3 מוסיפים מיץ לימון ומנגולד ומערבבים היטב. 4 מוסיפים מים רותחים, מערבבים וטועמים את המים. הם אמורים להיות קצת מלוחים מדי. אם צריך מוסיפים עוד מלח. 5 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. המתכון מבוסס על המתכון הזה של אבי לוי. |