המצרכים (10 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 חותכים את ראש העגבניות והפלפלים ושמים בצד. מרוקנים את תוכנן של העגבניות ושמים בקערה. 3 מוסיפים לקערה את האורז, עלי הסלרי והפטרוזיליה קצוצים ומגרדים לקערה את הבצלים על הפומפיה גסה. 4 מוסיפים את אבקת המרק (2 כפות), מתבלים בכפית פלפל שחור, רבע כפית פלפל אנגלי ואם צריך להוסיף קצת מלח. מוסיפים חצי כוס שמן זית ומערבבים הכל. 5 ממלאים את העגבניות והפלפלים, מכסים עם הראש ומסדרים בתבנית. 6 מערבבים בקערה 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים רותחים, רבע כוס שמן זית ופלפל שחור. 7 שופכים את הרוטב על כל הפלפלים והעגבניות כדי שלא יתייבשו. 8 כשהתנור חם מאד מכניסים את התבנית לרבע שעה. מוצאים את התבנית מהתנור, מכסים בנייר כסף, מנמיכים את התנור ומכניסים את התבנית לתנור לעוד חצי שעה עד 3/4 שעה. >> כאן תלמדו להכין ממולאים בשריים, לפי כל כללי הטקס |