1 חולטים את התרד במים רותחים כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים, טוחנים (עם קצת מים) ומוסיפים לו מלח בנדיבות ואגוז מוסקט. אפשר לוותר על הטחינה ולקצוץ אותו היטב.
2 ממלאים קומקום בקצת יותר מליטר מים, ומרתיחים.
3 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל יחד עם קצת מלח, רק עד שהוא נהיה שקוף.
4 מוסיפים את השום לעוד דקה ואז מוסיפים את האורז. בוחשים את האורז בסיר, עד שהוא הופך שקוף וכל הגרגרים נעטפים בשמן ובבצל.
5 מוסיפים את האלכוהול ומערבבים היטב עד שהוא נטמע באורז.
6 מעמידים את הקומקום עם המים הרותחים לידכם, ומתחילים להוסיף את המים לסיר, בכל פעם קצת (נגיד, בנפח מצקת מרק). מנמיכים את הלהבה ובוחשים את המים עם האורז. מערבבים עד שהמים נספגים ואז מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לערבב. בכל פעם שאתם מוסיפים מים, תוסיפו קצת מלח לסיר, כי מכאן מגיע התיבול שמפצה על היעדר הציר.
7 .אחרי שמוסיפים ליטר מים בהדרגה אל האורז, טועמים אם הוא מוכן. אם הוא עדיין קשה, מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לערבב. אם הוא מוכן – מכבים את האש, מוסיפים את המחית הירוקה, החמאה והפרמזן, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר לכמה דקות. מגישים חם עם עוד קצת פרמזן.
כמה דברים חשובים:
* אורז לריזוטו לא שוטפים לפני הבישול. אנחנו רוצים את כל העמילן הזה להסמכת התבשיל.
* למחית הירוקה אפשר להוסיף ירוקים אחרים שאוהבים – בזיליקום, פטרוזיליה ועוד.
* בכל פעם שצריך להשתמש במתכון ביין לבן, אני מחליפה אותו בסאקה. בקבוק יחסית סביר של סאקה עולה כ-20 ומשהו שקלים ונשמר לנצח בארון. זה פתרון זול ומעולה שחוסך בכל פעם לפתוח בקבוק שלם של יין. אם לא רוצים להשתמש באלכוהול, אפשר להשמיט אותו ולהוסיף עוד קצת מים / ציר.
* החמאה במתכון נותנת את הטאץ' הסופי לריזוטו וסיומת משיית וטעימה. במתכונים הקלאסיים משתמשים בהרבה יותר חמאה, בסביבות ה-70 גרם. אני מוצאת שבערך 20-30 גרם מספיקים בהחלט, אבל אם אתם רוצים להתפרע ולשים יותר, אתם מוזמנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון עלה לראשונה בדצמבר 2013