1 משרים את השעועית השחורה במים ללילה. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, או עד לריכוך. מסננים.
2 שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים דק.
3 מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים ו-2 סוגי האורז וממליחים מעט. מבשלים על הלהבה הכי קטנה בסיר מכוסה בדיוק 10 דקות, ומסננים.
4 מערבבים את האורז עם השעועית והפטרוזיליה ומתבלים. טועמים ומשפרים תיבול.
5 מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית סיר או מחבת עמוקה עם 2 כפות שמן וכורכום. מטגנים כ-2 דקות, ומדי פעם מזיזים את תפוחי האדמה כדי שלא יידבקו לתחתית.
6 ממליחים מעט את תפוחי האדמה, ומפלפלים אם רוצים.
7 מפזרים מעל לתפוחי האדמה את תערובת האורז ומיישרים. שופכים את השמן משקים מלמעלה בעזרת כף באופן שווה.
8 מכסים את הסיר, ומבשלים שעה על האש הכי הכי קטנה.
9 בודקים שהאורז רך, ומסירים מהאש.
הערות חשובות: 1 שימו לב, אין מים במתכון. 2. השעועית סופחת המון מים תוך כדי בישול. שימו לב שנשארים לה מספיק מים, והוסיפו מים רותחים אם צריך. 3. את השעועית שנשארה אני שומרת בשקית ניילון בפריזר.