1 שוטפים ובוררים את העדשים ושמים בסיר עם במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 25-40 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסננים. 2. שמים את האורז ואת המים בסיר שני ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. שומרים בצד. 3. מרתיחים את המרק בסיר. מוסיפים את הבצל ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. 4. מוסיפים שום, סלרי, כמון וקינמון ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים עדשים, קליפת לימון ואת העגבניות ומביאים שוב לרתיחה. 5. מוסיפים את רצועות התרד ומבשלים רק עד שהעלים מתרככים מעט. מערבבים את תערובת העדשים עם האורז ומתבלים במלח ובפלפל.