1 מוודאים שמרק הבשר עומד בסיר על הכיריים בביעבוע עדין. 2. מתיכים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הנקניקיות. מוציאים בכף מחוררת לקערה. 3. מוסיפים לסיר את הבצל ומזהיבים. 4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אגב ערבוב חצי דקה. 5. מוסיפים את היין האדום ומבשלים אגב בחישה מתמדת עד שהיין מתנדף והאורז נצבע. 6. מתחילים להוסיף את המרק הרותח לסיר – מצקת אחת בכל פעם. בוחשים מדי חצי דקה – אסור לעזוב את הסיר! בכל פעם שהנוזלים התאדו, מוסיפים עוד מצקת מרק. 7. כשבערך חצי מהמרק כבר בסיר הריזוטו מוסיפים את הנקניקיות המטוגנות והעגבנייה הקצוצה. ממשיכים בהוספה הדרגתית של המרק. 8. כשהאורז מבושל וכבר אינו יכול "לשתות" מרק מסירים מהאש, מוסיפים לסיר חופן פרמזן מגוררת, מערבבים, מכסים ומניחים לנוח על השיש חמש דקות. 9. מערבבים פנימה את המרווה ומגישים עם עוד פרמזן מגוררת מלמעלה.