1 משרים את החציל הפרוס במלח גס ונותנים לו לנוח.
2 בינתיים, מערבבים את הבשר עם הבצל השום, הביצה, פירורי הלחם, הבהרט והפטרוזיליה. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד.
3 מנגבים את החציל מהנוזלים וממלאים בתערובת הבשר.
4 מטגנים מעט במחבת עם מעט שמן משני הצדדים עד להשחמה.
5 הרוטב: בסיר עם מעט שמן מטגנים את הגמבה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להשחמה.
6 מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הסוכר, הכמון, המלח והפלפל ומעט מים חמים ומבשלים.
7 מכניסים את החציל לרוטב ונותנים לו להתבשל בפנים כ-20-30 דקות נוספות.
* מגישים עם עגבניות פרוסות דק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.