1 קוצצים את הנענע, הכוסברה, הבצל הירוק והפטרוזיליה ושמים בקערה גדולה. מוסיפים את הבשר והאורז המבושל.
2 שוברים פנימה את שתי הביצים, מוסיפים 6 שיני שום פרוסות, רבע כוס שמן, מלח, פלפל וכמון ולשים לתערובת אחידה.
3 מכינים את הירקות למילוי: מורידים את הראש של הגמבות ומניחים בצד. מורידים גם לפלפלים החריפים את הראש, או שחותכים אותם לרוחב. מקלפים את תפוחי האדמה וחופרים בהם עם כפית או עם כף פריזאית, עד שנוצרת כיפה. מקלפים את הבצל הסגול, עושים חתך לאורך ומפרידים "דפי בצל" שבתוכם יהיה אפשר לגלגל את המילוי (אם נותנים להם להתרכך קצת במים חמים זה עוזר). מעלי המנגולד מורידים את הגבעולים.
4 ממלאים את כל הירקות בתערובת הבשר והאורז, מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב.
5 קוצצים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את העגבניות ומוסיפים. בכלי נפרד מערבבים 5 כפות רסק עגבניות עם שתי כוסות מים חמים, מוסיפים ומתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.
6 מסדרים את הירקות הממולאים בסיר (לי זה לקח שני סירים), יוצקים עליהם את הרוטב ומשקשקים קצת את הסיר.
7 מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
8 מגישים עם לחם.