אורז משודרג - המרכיבים | צילום:
טליה הדר , EshetStyle
1 מקלפים את הגזר ומגרדים אותו ואת הבצל בפומפייה.
2 קוצצים את השום והג'ינג'ר דק דק, או מגררים בפומפיונת כמו בתמונה.
3 שוטפים וקוצצים את כל הירוקים.
אורז משודרג - לעבודה!
| צילום:
טליה הדר , EshetStyle
4 שוטפים את האורז ומסננים.
5 מכסים את תחתית הסיר בשמן ומחממים על להבה בינונית. כשהשמן חם מכניסים את הירקות (חוץ מהירוקים), מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) ומערבבים בכף עץ 3-4 דקות.
6 מוסיפים את האורז השטוף וממשיכים לערבב ממש כל הזמן, עוד כ-3 דקות. זה חשוב!
7 מוסיפים את המים, מערבבים ומוודאים תוך כדי (עם הכף) שכל גרגירי האורז הופרדו מהתחתית ומהדפנות. סוגרים את הסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
8 עם הרתיחה מוסיפים את המלח, מערבבים מהר וסוגרים את הסיר. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 8 דקות בדיוק.
9 אחרי 8 דקות מכבים את האש מבלי לפתוח את הסיר, ומורידים מהאש. משאירים סגור עוד 10 דקות לפחות, ורק אז פותחים את הסיר ומוסיפים את כל הירוקים הקצוצים. מערבבים את הירוקים שיתפזרו בתוך האורז, וזהו – מוכן!
10 טועמים לפני ההגשה, ואם צריך מתקנים תיבול.
תוספת שתמיד עובדת, והכי פתוחה לאלתורים | צילום:
טליה הדר , EshetStyle
הערות:
* רצוי להשתמש בסיר שיש לו חור קטן ליציאת אדים במכסה. אם אין כזה, אז בסוף התהליך (כלומר, אחרי שכבר עברו כ-10 דקות מתום הבישול, בהן הסיר נותר סגור) פותחים את הסיר, מערבבים טוב, שייצאו אדים, ואם האורז מרגיש לח מדי ולא מספיק "אחד אחד", משאירים את המכסה כמה דקות חצי פתוח.
* גיוונים: תהיי יצירתיים - אפשר להכין אורז ירקרק, בלי הגזר, אפשר להוסיף גם סלרי קצוץ ואפשר להוסיף או להוריד מה שבא. מה שכן, כל ירק שאתם מוסיפים חשוב שתקצצו אותו ממש קטן או תגרדו בפומפייה, כי זמן הבישול פה הוא קצר מאוד כך שחתיכות גדולות לא יספיקו להתבשל.
* אם את מכניסים פטריות קצוצות, קחו בחשבון שהן מוציאות המון נוזלים. אז או שמפחיתים בכמות המים, או שמשלימים עם זה שהאורז יוצא מעט לח, ופותחים לייבוש וערבוב בסוף.
* לנענע יש תפקיד חשוב ביותר במנה הזו, היא מוסיפה רעננות וקלילות, אז אל תוותרו עליה.
>> לפוסט בבלוג המקורי