1 מערבבים היטב בקערה בעזרת הידיים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד ל-10 דקות.
2 עושים חתך בכרוב מהדופן ועד המרכז. ממלאים סיר גדול במים ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הכרוב השלם וחולטים אותו כ-12 דקות. מסננים ומקררים. לאחר מכן מפרידים את עלי הכרוב בזהירות.
3 מסירים בעזרת סכין מכל עלה את העורק המרכזי שלו כך שמקבלים חצאי עלים ללא העורקים העבים שלהם. מניחים את העורקים בתחתית סיר רחב ועמוק.
4 מניחים חצי עלה על קרש חיתוך, כך שצדו החלק יותר כלפי הקרש וצדו החתוך כלפיכם. מניחים כף מהמילוי במרכז העלה. מקפלים את שולי העלה מימין ומשמאל למרכז, מעל המילוי, מגלגלים את העלה הממולא מכם והלאה ומהדקים. מניחים בתחתית הסיר כך ששולי הקיפול כלפי תחתית הסיר. ממשיכים למלא את העלים באותה צורה ומסדרים אותם במעגלים ובשכבות.
5 יוצקים את מיץ העגבניות, שמן הזית ומיץ הלימון לסיר בזהירות, בשולי הסיר, עד שהם מכסים את עלי הכרוב ועוד כ-3 ס"מ מעל השכבה העליונה. מוסיפים את המלח והפלפל. מניחים על הממולאים צלחת הפוכה שקוטרה קטן מקוטר הסיר, על מנת שהממולאים לא יצופו, ומביאים לרתיחה עדינה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח שעה נוספת או מעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
* המתכון מתוך הספר "ממולאים" בהוצאת כתר שיצא ב-2016