1 חותכים כל חציל ל- 3 חלקים לאורך, כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. מרוקנים את החצילים מתוכנם ומניחים בצלחת עם מעט מלח גס עליהם. שמים את "גביעי" החצילים בשמן זית, וחורצים בשוליהם חריצים בעזרת סכין. 2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. שמים את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית ואופים בתנור כ- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים. בתום 15 דקות מוציאים את התבנית ומשאירים את התנור על חום של 150 מעלות. 3. בסיר גדול שמים את שני מיני השעועית ומכסים היטב במים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד התרככות מלאה שלהן. מסננים את הנוזלים הנותרים. 4. בסיר קטן מניחים את האורז המלא ושוטפים עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. מוסיפים לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים. 5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. מערבבים תוך טיגון ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים את השעועית והאורז וממשיכים לערבב. טועמים על מנת לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל. 6. ממלאים את החצילים במלית במהודק, מטפטפים כמה טיפות שמן זית על כל חציל ומכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות. ניתן לקשט בבצל הירוק הנותר ולהגיש חם.